کیک تخته ای قنادی یک کیک پرطرفدار و خوشمزه است که به روشهای مختلف میتوان آن تهیه کرد. اما چطور؟ در ادامه با ما همراه باشید.
با محصولات ما آشنا شوید: شکلات تخته ای قنادی
طرز تهیه کیک تخته ای قنادی
- تخم مرغ : 3 عدد
- شکر : نصف پیمانه
- آرد سفید:1یمانه
- روغن مایع: به میزان لازم
- شیر : 1 پیمانه
- گلاب : 2 قاشق چای خوری
- وانیل : نصف قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر : 1 قاشق چای خوری
ابتدا فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا به طور کامل گرم شود. سپس تخممرغها را به همراه وانیل و شکر در یک کاسه مناسب میریزیم و مواد داخل کاسه را با استفاده از همزن برقی و با سرعت بالا به مدت ۱۰ دقیقه هم میزنیم تا حجم بگیرد و کشدار شود. سپس به ترتیب روغن، شیر ولرم و گلاب را به کاسه اضافه کرده و هر کدام را هم میزنیم.
در ادامه آرد و بیکینگ پودر را درون الک ریخته و سه بار الک میکنیم. سپس به تدریج این مخلوط را به کاسه اضافه کرده و با لیسک به صورت دورانی و در یک جهت هم میزنیم تا مایه کیک به بافتی یکنواخت و یکدست برسد.
سپس مایه کیک را با دور کند همزن برقی هم میزنیم تا گلولههای آرد کاملاً باز شوند. در مرحله بعد، قالب مستطیلی را با کاغذ روغنی میپوشانیم و سپس مایه کیک را درون آن میریزیم.
اکنون قالب را چندین بار به طور محکم بر روی سطح کار میکوبیم تا هوا و حبابهای اضافی موجود در مایه کیک خارج شود. سپس مقداری پرک بادام را به طور یکنواخت بر روی مایه کیک میپاشیم و قالب را در طبقه وسط فر قرار میدهیم.
پس از آنکه کیک کامل پخته شد و اطراف آن به رنگ طلایی و قهوهای در آمد قالب را از فر خارج کرده و با چاقو اطراف کیک را از قالب جدا میکنیم. سپس اجازه میدهیم کیک به طور کامل خنک شود. در نهایت، کیک را به شکل و اندازه دلخواه برش زده و با ترافل رنگی تزیین کنید به همراه چای سرو میکنیم.
نکات تهیه کیک تخته ای قنادی
1. حتماً از زرده تخممرغ در سفیده استفاده نکنید؛ حتی مقدار بسیار کمی از آن نیز مجاز نیست.
2. سفیده تخممرغ را قبل از استفاده در فریزر قرار دهید تا به حالت یخزده و برفکی درآید.
3. ظرفی که قرار است از آن استفاده کنید را به خوبی بشویید تا چرب و کثیف نباشد.
4. هنگام مخلوط کردن سفیده و زرده، حتماً به آرامی و به صورت دورانی هم بزنید. همچنین، هنگام اضافه کردن آرد، این کار را به آرامی و به صورت دورانی انجام دهید.
5. هنگام ریختن مواد در دیس یا قالب، سعی کنید مواد را زیاد جابهجا نکنید تا سطح آن صاف بماند.
6. برای پخت در فر خانگی، دما را ده درجه کمتر تنظیم کنید.
7. زمان پخت به دمای فر و حرارت آن بستگی دارد.
8. میتوانید از این مواد به عنوان قالب کیک نیز استفاده کنید.
کیک تخته ای نارگیلی
- آرد :۲.۵ لیوان
- تخم مرغ : ۴ عدد
- شکر: ۱ لیوان
- شیر :۱/۲ لیوان
- روغن مایع: ۱/۲ لیوان
- بیکینگ پودر :۲ قاشق مربا خوری
- وانیل :۱ قاشق چای خوری
- پودر نارگیل :۱/۲ لیوان
- کشمش :۱/۲ لیوان
طرز تهیه:
1. ابتدا تخم مرغ را در یک ظرف گودی بشکنید و با همزن مخصوص چند دقیقه بزنید تا حجم آن افزایش پیدا کند.
2. سپس شکر را به تدریج به تخم مرغ اضافه کرده و همزن را دوباره روشن کنید تا مواد به خوبی با هم مخلوط شوند.
3. در مرحله بعد شیر، روغن مایع، وانیل و پودر نارگیل کیلویی را به مواد قبلی اضافه کرده و دوباره همزن را روشن کنید تا تمام مواد به خوبی با هم مخلوط شوند.
4. حالا آرد را به همراه بیکربنات سودا الک شده به مرحله قبلی اضافه کرده و با استفاده از لیسک بطور دورانی هم بزنید تا تمام مواد با هم ترکیب شوند.
5. در آخر کشمش خرد شده را به مواد اضافه کرده و با چند دست به آرامی هم بزنید تا کشمش به خوبی در تارتار جا بیفتد.
6. قالب مستطیل شکل را چرب کرده و آرد پاشیده، سپس مایه کیک را داخل قالب ریخته و با استفاده از صاف کن صاف کنید.
7. قالب را در فر پیشگرم شده به دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار داده و به مدت ۴۵ دقیقه پخته یا تا اینکه کیک از روی آن جدا شود.
حالا کیک تخته ای نارگیلی شما آماده سرو شد با پودر کاکائو عمده میتوانید آن را تززین کنید.
کیک تختهای زعفرانی
مواد لازم
- تخم مرغ: 3 عدد
- ماست: نصف لیوان
- روغن مایع : دو سوم لیوان
- شکر: یک لیوان
- آرد سفید :دو لیوان
- زعفران:دو تا سه قاشق غذاخوری
- گلاب:ک سوم لیوان
- بیکینگ پودر:یک قاشق مرباخوری
ابتدا تخم مرغ، شکر و وانیل را در یک کاسه بزنید تا مخلوط کرده و کرمی رنگ شود. سپس روغن مایع را به مواد اضافه کرده و دوباره هم بزنید. سپس ماست را اضافه کرده و مخلوط را هم زده تا مواد به خوبی ترکیب شوند.
در مرحله بعدی زعفران را به مواد اضافه کرده و دوباره هم زنید تا زعفران به صورت یکنواخت در تهیه کیک تختهای توزیع شود. سپس آرد و بیکینگ پودر را الک کنید و به مواد اضافه کنید و با قاشق یا لیسک هم بزنید تا تمامی مواد به خوبی ترکیب شوند.
حالا قالب مورد نظر خود را با کاغذ روغنی بپوشانید تا جلوگیری از چسبیدن مایه کیک به قالب. سپس مایه کیک را داخل قالب بریزید و سطح آن را صاف کنید.
فر را از قبل به دمای 170 درجه سانتی گراد گرم کنید و سپس قالب حاوی مایه کیک را داخل فر قرار دهید. کیک را به مدت 45 دقیقه در فر قرار دهید تا کاملاً پخته شود.برای اطمینان از پخته شدن کامل کیک، میتوانید از چوب خلال تمیز استفاده کنید. چوب خلال را به عمق کیک فرو ببرید و اگر تمیز بیرون آمد، به این معنی است که کیک شما کاملاً پخته شده است.حالا کیک تختهای اسفنجی و زعفرانی آماده سرو است میتوانید آن را با شکلات چیپسی تزیین و سرو کنید.