شیرینی کوکی یک شیرینی پرطرفدار است که به راحتی میتوانید آن را در منزل تهیه کنید. دستور تهیه انواع کوکی شکلاتی را در این مقاله شرح میدهیم.
با محصولات ما آشنا شوید: شکلات قنادی مناسب پخت کیک و شیرینی
دستور تهیه کوکی شکلاتی
مواد لازم
- آرد سفید :یک پیمانه
- پودر کاکائو؛: ۳ قاشق سوپخوری
- کره: ۱۱۵ گرم
- شکر قهوهای:سهچهارم پیمانه
- زرده تخم مرغ؛ ۲ عدد
- نمک: به میزان لازم
- بکینگ پودر: سهچهارم قاشق چایخوری
- جوش شیرین:نصف قاشق چایخوری
- شکلات تلخ؛ ۹۰ گرم یا نصف پیمانه
1. در یک ظرف مناسب، کره هم دمای محیط و شکر قهوهای را با لیسک کاملا مخلوط میکنیم تا به خورد هم بروند و کاملا یکدست شود. (در صورت دلخواه میتوانید شکر قهوهای را با شکر سفید جایگزین کنید؛ اما شکر قهوهای طعم بهتر و لذیذتری نسبت به شکر سفید دارد).
2. زردههای تخم مرغ را اضافه میکنیم و با لیسک مخلوط میکنیم تا کاملا یکدست شود.
3. آرد، بکینگ پودر، جوش شیرین و پودر کاکائو را داخل ظرفی مخلوط میکنیم و دو بار الک میکنیم.
4. مخلوط بالا را به مواد داخل ظرف اضافه میکنیم و بعد نمک را هم اضافه میکنیم.
5. با لیسک مواد را مخلوط میکنیم تا کاملا یکدست شود. در آخر شکلات چیپسی را اضافه و کاملا مخلوط میکنیم.
6. داخل سینی فر کاغذ روغی پهن میکنیم، از مواد گلولههای ۳۰ گرمی برمیداریم. (با کمک ترازو)، داخل دست گرد میکنیم و در سینی با فاصله قرار میدهیم. چون بعد از پخت پهن و باز میشود، اگر فاصله کم باشد، بهم میچسبند. در صورتی که به ترازو دسترسی ندارید، با دست به اندازه گردو از مواد بردارید و سعی کنید همهشان تقریبا هم اندازه باشد. همچنین میتوانید از پیمانه معادل ۳۰ گرم استفاده کنید.
7. روی کوکیها شکلات چیپسی نسوز (به دلخواه) قرار میدهیم و کمی با دست فشار میدهیم. شیرینی را به مدت ۳۰ الی ۶۰ دقیقه داخل یخچال قرار میدهیم. (استراحت دادن کوکیها داخل یخچال قبل پخت باعث بالا رفتید کیفیت کوکی شما میشود.)
8. بعد از طی این زمان، شیرینیها را داخل فر ۱۸۰ درجه که از قبل گرم شده به مدت ۱۰ دقیقه قرار میدهیم و در انتها میتوانید با شکلات سطلی فندقی روی آن را تزیین کنید
به چند نکته مهم توجه کنید:
نکته: هنگام خارج کردن کوکیها از فر، آنها کاملاً نرم و لطیف هستند. این به معنای نپخته بودن آنها نیست؛ بگذارید در سینی به طور کامل خنک شوند تا به بافت نرم و ترد خود برسند. (ممکن است با دیدن نرم بودنشان وسوسه شوید که آنها را بیشتر در فر بگذارید، اما این کار باعث خشک شدن کوکیها خواهد شد.)
طرز تهیه کوکی شکلاتی فرانسوی
مواد لازم
- 115 گرم کره
- 100 گرم شکر قهوه ای
- 50 گرم شکر سفید
- 1 تخم مرغ بزرگ
- 210 گرم آرد
- 40 گرم پودر کاکائو
- 1/2 قاشق چای خوری جوش شیرین
- 1/8 قاشق چای خوری نمک
- وانیل ۱/۵ قاشق چای خوری
- پوست یک پرتقال بزرگ رنده شده
- 120 گرم شکلات تلخ
قبل از شروع باید فر را روشن کرده و دمای آن را به 180 درجه سانتی گراد گازی یا 160 درجه سانتی گراد برقی تنظیم کنید.
در ابتدا در یک کاسه بزرگ، کره خنک و شکر را اضافه کرده و با استفاده از همزن برقی با سرعت متوسط آنها را با هم مخلوط کنید تا یکجور و کرم رنگ شوند. این کار حدود 5 دقیقه طول میکشد. سپس تخم مرغ را اضافه کرده و دوباره هم زنید تا تمام مواد به خوبی ترکیب شوند.
پوست پرتقال را نیز به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید. برای آمادهسازی پوست پرتقال، میتوانید خلالهای نازک پوست پرتقال را با مقداری آب جوش نیم ساعت خیس کنید تا نرم شود. سپس آب آن را صاف کرده و با چاقو ریزتر کنید و به مواد اضافه کنید.
سپس آرد، کاکائو، جوش شیرین، و نمک را به مواد اضافه کرده و با سرعت کم و تا زمانی که همه مواد به خوبی ترکیب شوند، مخلوط کنید تا یک خمیر نرم و یکدست به دست آید.در مرحله بعد، تکههای شکلات را به خمیر اضافه کرده و با استفاده از لیسک، مخلوط کنید.
حالا با استفاده از اسکوپ یا دستهای خود، خمیر کوکی را به صورت توپهای کوچک درآورده و آنها را با فاصله مناسب روی سینی قرار دهید. در صورت تمایل، میتوانید تکههای بیشتری از شکلات روی آنها بچینید.سینی حاوی کوکیها را حداقل یک ساعت در یخچال استراحت دهید تا خمیر سفت شود. سپس آنها را به مدت 12 تا 14 دقیقه در فر قرار داده و بپزید.
بعد از پخت، کوکیها را روی توری فلزی قرار داده تا به مدت کافی خنک شوند. پودر کاکائو عمده نیز میتوانید روی کوکیها بپاشید.
طرز تهیه کوکی ترک دار شکلاتی
مواد لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا کره و شکر را در یک ظرف مخلوط کرده و به آرامی دو عدد تخم مرغ و وانیل را اضافه کنید. سپس همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا یکجا شود.
2. در یک ظرف دیگر، آرد، پودر کاکائو، بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کنید و به مواد مایع اضافه کنید. همه مواد را با هم مخلوط کنید تا یکجا شود.
3. حالا مخلوط را برای ۳ الی ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود و کار با آن راحتتر باشد.
4. بعد از استراحت، فر را روشن کنید و ظرف پودر قند را در دسترس قرار دهید. سپس از مخلوط به اندازه یک گردو در دستتان گرد کنید و در پودر قند بغلانید.
5. کوکی ها را در سینی فر که کاغذ روغنی دارد قرار داده و به مدت ۱۰ الی ۱۲ دقیقه در فر بپزید تا بافت آنها نرم و لطیف شود.
کوکی شما آماده است میتوانید با کافی میت فله آن را نوش جان کنید